در مورد دستگاه AED چقدر میدانید؟
درمان با AED
دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک ریتم قلب را آنالیز کرده و مشخص میکند که آیا فرد نیاز به شوک الکتریکی دارد یا خیر. بلافاصله بعد از انجام یک شوک و بدون بررسی دوباره ریتم قلب یا تنفس و قبل از انجام شوک بعدی (بعد از آنالیز) CPR را تا دو دقیقه ادامه دهید. (30 فشرده سازی قفسه سینه،2تنفس مصنوعی). اگر ریتم طبیعی برگشته باشد، فشرده سازی قفسه سینه شانس درمان فیبریلاسیون بطنی را افزایش نخواهدداد. بعد از دو دقیقه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک ریتم قلبی را بررسی خواهد کرد. از عدم تماس با بدن فرد مصدوم توسط دیگران اطمینان حاصل کنید. طبق دستورات صوتی/تصویری دستگاه کار را ادامه دهید. وقتی فرد تنفس طبیعی را آغاز کرد، او را در وضعیت بهبودی قرار داده و دستگاه را همچنان متصل نگهدارید. بررسی تنفس را ادامه داده و به پیامهای بعدی دستگاه گوش کنید. اگر دستگاه ریتم را غیرقابل شوک دادن تشخیص داد، امدادرسان باید فورا احیاءقلبی ریوی با نسبت 30:2 را به مدت دو دقیقه ادامه دهد. مطابق با دستورات شنیداری/ دیداری دستگاه عمل کند. کار را ادامه داده تا زمانی که پزشکان برسند و مسئولیت رابرعهده بگیرند یا فرد به هوش بیاید (حرکت کند، چشم هایش را باز کرده و به صورت طبیعی نفس بکشد) یا توان شما تمام شود.
رسیدن کادر اورژانس
امدادرسان در زمان انتظار برای رسیدن کادر درمانی اورژانس باید:
• بررسی راه هوایی، تنفس و جریان خون (ABC) را ادامه دهد.
• دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک را از بدن فرد جدا نکند.
زمانی که کادر درمانی رسیدند:
• ممکن است از شما درخواست کنند مراقبت را ادامه دهید تا آنان آماده شوند.
• امکان دارد از پدهای دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک شما استفاده کنند یا آنها را جدا کرده و از دستگاه خودشان استفاده کنند. خلاصهای از وضعیت فرد را برای کادر درمانی بیان کنید تا بتوانند براساس آن، فرد را درمان کنند. این خلاصه باید نشان دهنده موارد زیر باشد:
• ماهیت حادثه یا رخداد غواصی
• وضعیت اولیه
• اقدامات انجام شده
• وضعیت فعلی
• زمان تخمینی که فرد بدون تنفس و گردش خون بوده است.
نکات ایمنی درمورد دستگاه AED
- دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک (AED) را تنها در هنگام ایست ناگهانی قلب متصل کنید.
- مصدوم را در هنگام آنالیز و اعما لشوک دستگاه لمس نکنید.
- با نگاه کردن مطمئن شوید کسی با بدن فرد مصدوم تماس ندارد و با صدای بلند اعلام کنید که میخواهید شوک را ارائه کنید.
- سطوح خیس میتوانند باعث ایجاد جرقه الکتریکی بین پدها یا بدن شوند. بدن مصدوم را از آب خارج کرده و قفسه سینه را خشک کنید. اگر امکان دارد، مصدوم را روی تخته پشتی قرار دهید. از دستگاههای دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک میتوان بر روی سطوح فلزی نیز استفاده کرد.
- پدها را روی چسب زخم و یا پماد و هرگونه ماده دارویی قرار ندهید. قبل از قرار دادن پدها، چسب را جدا کرده و قفسه سینه را تمیز کنید. این چسبها میتوانند باعث ایجاد جرقه الکتریکی یا سوختگی در طول دفیبریلاسیون شوند. هرگونه پانسمان یا مواد دیگر که متصل به قفسه سینه فرد هستند را جدا کنید و از تماس درست پدها با بدن فرد اطمینان حاصل کنید.
- هنگام اکسیژن دهی باغلظت بالا، جرقه ناشی از عدم اتصال درست الکترودها به قفسه سینه ممکن است باعث ایجاد آتش سوزی یا سوختگیهای شدید شود. با برداشتن ماسک اکسیژن از روی صورت فرد و قرار دادن آن در یک متری قفسه سینه میتوان خطر آتش سوزی یا سوختگی را به حداقل رساند.
- در مصدومانیکه قفسه سینه پرمویی دارند، ممکن است هوا در زیر الکترودها جمع شودو به خوبی به پوست متصل نشوند. این کار موجب ایجاد جرقههایی از الکترود به پوست و الکترود به الکترود شده و میتواند قفسه سینه مصدوم را دچار سوختگی کند. اصلاح سریع این موها در ناحیه اتصال پدها ضروری است، اما با این حال، در صورت عدم وجود دستگاه اصلاح، دفیبریلاسیون (defibrillation) را به تعویق نیندازید. توصیه می شود به همراه دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک، یک دستگاه اصلاح نیز قرار داده شود.
- قفسه سینه مرطوب: امکان دارد قفسه سینه برخی از مصدومان مرطوب باشد (عرق کردن، بعد ازغواصی یا بعد از نجات از آب). باید قبل از اتصال الکترودها قفسه سینه را خشک کنید. میتوان از حولهای کوچک یا تکهای پارچه استفاده کرد و توصیه میشود آن را به همراه دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک در محیطهای مرطوب (مانند غواصی) نگه دارید.
- سطوح مرطوب: اگر دفیبریلاسیون روی مصدوم در سطحی خیس انجام شد، تا زمانی که ملاحظات ایمنی مناسب انجام شود، امدادرسان یا هریک از شاهدان نباید در معرض ولتاژهای خطرناک قرار بگیرند، به ویژه هیچکس نباید مصدوم را در هنگام تخلیه انرژی در زمان فشردن دکمه شوک لمس کند. به منظور ایمنی بیشتر توصیه میشود قبل از فشردن دکمه شوک دستگاه، کابل متصل دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک تا جایی که امکان دارد از مصدوم دور باشد.
- ضربان سازها(Pacemakers): پدها را روی ضربان سازها قرار ندهید. به توصیههای تولیدکننده برای استفاده دستگاه به همراه ضربان ساز توجه کنید. پدهارا حداقل یک اینچ (دو سانتی متر) دورتراز ضربان سازقرار دهید.
- دفیبریلاتورهای داخلی اتوماتیک (Internal Automated Cardiac Defibrillator): اگر دستگاه کارگذاری شده در حال تخلیه شوک بود، به نشانههای لرزش ماهیچههای قفسه سینه توجه کنید 30تا60 ثانیه صبر کنید تا دستگاه چرخه درمان را کامل کند. پدها را روی دفیبریلاتور داخلی اتوماتیک قرار ندهید. پدها را حداقل یک اینچ (دو سانتی متر) دورتر قرار دهید.
- بیماران هیپوترمی (Hypothermic Patient): زمانی که مصدوم دچار هیپوترمی شده و دمای بدنش کمتر از 30 درجه سانتی گراد است، دفعات دفیبریلاسیون را به 3 بار محدود کنید، تا زمانی که دمای بدن به بالای 30 درجه برسد.
- اگر فیبریلاسیون بطنی ادامه یافت: احیاء مقدماتی را ادامه دهید. تا زمانی که مصدوم به مراکز درمانی متنقل شود، به تلاش خود برای دوباره گرم کردن بدن او ادامه دهید.
- استفاده از دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک برای کودکان: استفاده ازدستگاههای رایج دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک برای کودکان بالاتر از هشت سال مشکلی ندارد. برای کودکان بین یک تا هشت سال در صورت امکان از پدها یا حالت مخصوص کودکان استفاده کنید. اگر این امکان وجود نداشت، از همان دستگاههای معمول استفاده کنید. دستگاه را برای کودکان زیر یک سال استفاده نکنید.
- استفاده از دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک در حمل و نقل: هنگام انتقال مصدوم میتوانید دستگاه را از بدن جدا نکنید. از فشردن دکمه آنالیز در طول انتقال اجتناب کنید. حرکت قایق یا آمبولانس میتواند باعث شبیه سازی ریت میشود که دستگاه به اشتباه شوک را توصیه کند. اگر شوک باید در طول انتقال انجام میشد یا دستگاه پیامی مبنی بر بررسی مصدوم یا توصیه شوک صادر کرد، وسیله نقلیه را متوقف کرده و سپس دوباره آنالیز کنید.
- برای موارد دیگربه توصیههای تولیدکننده توجه کنید.
عیب یابی
بیشتر دستگاههای دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک ماهیت ایراد ایجاد شده و دستورات لازم برای حل مشکل را از طریق پیام به استفاده کننده دستگاه میگویند. شما باید به عنوان امدادگر آرامش داشته باشید و به پیامهای صوتی دستگاه گوش کنید. اشکالات مربوط به پدها رایج ترین معایب میباشند. از اتصال درست و محکم پدها اطمینان حاصل کنید. پدهایی که به خوبی متصل نشدهاند باعث ایجاد جرقه الکتریکی میشوند. نشانههای واضح آسیب را بررسی کنید. مطمئن شوید سیمها کاملا در جای خود قرار گرفته باشند. اگر اتصال ضعیف پدها ناشی از وجود موهای زائد باشد باید دقت کنید، در ناحیه اتصال پدها،موهای زائد قفسه سینه را اصلاح کنید. اگر پوست مرطوب باشد، قفسه سینه را با حوله یا پارچه خشک کنید. اگر چسب پد الکترود خشک شده باشد، از پدهای جدید استفاده کنید. اگر آنالیز دچار وقفه شده است، تمام حرکات را متوقف کنید. از تماس با مصدوم خودداری کنید. اگر مشکل به علت تداخلات رادیویی با امواج رادیوها و تلفنهای همراه باشد، این وسایل را حداقل 8/1 متر یا 6 فوت دورتر از دستگاه نگه دارید.
این دستگاهها به گونهای طراحی شده اند که نیاز به کمترین مراقبت داشته باشند. طبق توصیههای تولیدکننده دستگاه عمل کنید. عملکرد باتریها را به طور مرتب بررسی کنید. پدها و دیگر قطعات را بررسی کرده و مطمئن شوید تاریخ انقضاء این وسایل نگذشته است. اگر تاریخ انقضاء آنان به اتمام رسیده بود، آنان را جایگزین کنید.
مسائل قانونی
به دلیل محدودیت در گستره تحقیقاتی DAN در اروپا، تعیین یک طبقهبندی کلی برای دستگاههای دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک به عنوان دستگاهی پزشکی امکان پذیر نمیباشد. به این دلیل، نیاز است افرادباطبقه بندیهای موجود در کشور خودآشنایی داشته باشند و دریابند که آیا برای خرید یا استفاده از دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک نیاز به مجوز پزشکی هست یا خیر. مقررات و قانونهای اجرایی بسیار متنوع هستند، به همین دلیل همیشه باید بامرکز DAN در منطقه خود برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فراهم کردن دستگاه دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک و محدودیتهای استفاده از آن در تماس باشید. با این حال، هیچ مورد شکایتی از امدادرسانان غیرمتخصص برای ارائه مراقبت با دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک گزارش نشده است. بیشتر کشورها از قوانین گودسامارتین (قوانین نوع دوستی و مصونیت) پیروی میکنند که برای حمایت از امدادرسانان زیر طراحی شده است:
• امدادگرانیکه به کمک داوطلبانه میپردازند و از لحاظ قانونی مجبور به انجام این کار نیستند.
• توقع جبران ندارند.
• اهل اهمال و کوتاهی نیستند.
در مجموع، سازمان DAN بر این باور است که دفیبریلاسیون خارجی اتوماتیک مهم ترین مرحله در کمکهای اولیه به افرادی است که دچار ایست ناگهانی قلب شده اند. دستگاه های دفیبریلاتور خارجی اتوماتیک در بسیاری از تفریحگاهها، کشتی2های تفریحی، فرودگاهها، هواپیماها، تالارها و دیگر مناطقی که مردم در آن جمع میشوند، موجود میباشند.
به یاد داشته باشید غواصی را استاندارد و ایمن تجربه کنید تا بتوانید در سنین بالاتر هم غواصی کنید و از شگفتیهای زیر آب بهرهمند شوید. شما میتوانید کلیه دورههای آموزشی بین المللی کمکهای اولیه اعم از BLS, AED و... خود با جزیره سفید آرامش آموزش ببینید. مربیان غواصی مجموعه جزیره سفید آرامش از کادری جوان، توانمند و متخصص تشکیل شده و با استانداردهای روز در غواصی پیشرو و همگام هستند. تیم ما شبانه روز قادر به پاسخگویی سؤالات شما و مشاوره در امور پروژههای غواصی است. شما میتوانید با شرکت در دوره کمک های اولیه جزیره سفید آرامش از آخرین آموزش های روز دنیا در این حوزه برخوردار شوید.
بیشتر بخوانیم: تفاوت و مزیت آموزش شنا عادی با VIP
وحید موقوفهای
کارشناس تولید محتوای مدرسه غواصی جزیره سفید آرامش
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت جزیره سفید آرامش مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.