فدراسیون نجات غریق و غواصی کشور
در مورد فدراسیون نجات غریق و غواصی چقدر میدانید؟
باید بدانید که در سال 1314 گیبسون "GIBSON"به وقتی به عنوان مشاور بدون مرز به ایران آمد، اولین دوره آموزش نجات غریق را در اردوگاه منظریه در تهران برگزار کرد. در آن زمان دکتر بنایی شاگرد ممتاز آن دوره بود که از سال 1317 تا 1323 به تدریس تکنیکها و فنون نجات غریق و شنا در دانشگاه تهران پرداخت. داوود نصیری مسئولازمان نجات غریق ایران شد. در سال 1342 به عضویت F.I.S درآمدیم. در سال 1353 سازمان نجات غریق به فدراسیون نجات غریق تبدیل شد و داوود نصیری به عنوان اولین رئیس فدراسیون نجات غریق شد.
امور غواصی در کشورمان قبل از انقلاب اسلامی در اختیار نیروی دریایی بود. اولین تیم توسط ارتش نیرو دریایی به انگلستان برای آموزش غواصی اعزام شد. در سال 1335 اولین آموزشگاه غواصی توسط نیروی دریایی در ایران تاسیس شد. اولین غواصی به حدود سال 1348 بر می گردد که خسرو بحرینی با تاسیس شرکتی به نام آرتیمس آن را بنا نهاد. درسال 1372 ایران با ارتبط با CMAS فدراسیون نجات غریق را با غواصی ادقام کرد و فدراسیون غواصی تشکیل شد. در سال 1373 اولین دوره مدرسی CMAS در ایران برگزار شد. در آن زمان خیلی غواصی توسعه پیدا نکرده بود و بیشتر فعالیتها در شرکت نفت و فلات قاره بود. در سال 1385 دومین دوره مدرسی غواصی و همچنین اولین دوره مدرسی بانوان در ایران برگزار شد و سرکار خانم غنچه گلبافیان اولین مدرس بانوی غواص ایرانی شد و مدرک مدرسی غواصی cmas را کسب کرد.
در سالهای بعد و به خصوص در سالهای اخیر به منظور رشد این رشته چندین کلاس بین المللی تربیت مدرس غواصی تشکیل گردید و هرساله کلاسهای غواصی متعددی در درجات مختلف در بخش بانوان و آقایان برگزار می شود.
با توجه به فعالیتهای مناسب در رشته غواصی و سازماندهی آن، از نظر اتحادیه جهانی غواصی این رشته در ایران به عنوان فدراسیون شناخته شد. همه ساله مسابقات استخری و دریایی این رشته در سطح جهان برگزار می شود.
غنچه گلبافیان
مدیر عامل و موسس مدرسه غواصی جزیره سفید آرامش
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وبسایت جزیره سفید آرامش مجاز میباشد.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.